Administratiekantoor Slagboom weet hoe belangrijk administraties zijn voor een bedrijf. Het geeft perfect aan waar de pijnpunten zitten. Een goed geordende boekhouding geeft antwoord op meerdere vragen. Welke delen van mijn bedrijf lopen goed? Welke delen lopen minder? Het is wel belangrijk hier inzicht in te hebben. Daarom doet Slagboom niet alleen de aangifte, maar zorgt er ook voor dat jij inzicht krijgt in je bedrijf.

Het belang van inzicht uit de administratie

Als het slecht gaat met je bedrijf zie je dit meteen aan de boekhouding. Maar niet alleen dit. Soms verkoop je bijvoorbeeld wel veel van een product, maar is de winstmarge te laag. In dat geval kan een wijziging in assortiment verstandig zijn. Een product wat minder verkoopt maar een hogere winstmarge heeft, kan je bedrijf ten goede komen. Verder zie je ook duidelijk kansen. als bepaalde producten vaak samen worden gekocht kan je aanbiedingen gaan doen om die producten samen te kopen. Je ziet ook hoe lang producten in de schappen blijven liggen. Misschien verkoopt een product uiteindelijk vaak wel, alleen duurt het lang. De winstmarge is misschien erg goed. Toch kost zo’n product veel omdat je er relatief lang ruimte van je winkel, en dus huurkosten, aan kwijt bent. Dan kan het verstandig zijn een minder winstgevend maar sneller verkopend product te gaan verkopen.

Slagboom Accounting Bureau

Conclusie

Heb jij een eigen onderneming? En haal jij niet alle mogelijke uitzichten uit je administratie? Overweeg dan een administratiekantoor in te huren.