Over Akwadraatvan afval naar grondstof

Het DNA van Akwadraat Consultancy is ‘het optimaliseren van de afvalketen’.
Dat begint al met het voorkomen dat de afvalberg groter wordt.
En dat gaat verder met de VANG methode. De VANG betekend van afval naar grondstof.
Elke gemeente en instantie heeft andere wensen, behoeften en ambities. Zij hebben ook allemaal hun eigen oplossingen, het bedrijf Akwadraat helpt je dit te bereiken.
Om van afval naar grondstof te denken moet je oplossingen zoeken en dit doet Akwadraat met duurzame alternatieven; duurzame logistiek bijvoorbeeld en dit allemaal door social return. Dat is een aanpak om meer werkgelegenheid te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit allemaal moet economisch haalbaar zijn.
Met een beoordelingscriteria kunnen werknemers van Akwadraat kijken hoe het in het dagelijks leven er normaal aan toe gaat.
De werknemers zijn bij alle nieuwe mogelijkheden betrokken om de van afval naar grondstof doelstellingen te helpen bereiken

Mijn ervaring

Ik ben een werknemer van Gemeente Overbetuwe. Wij hebben het bedrijf Akwadraat ingeschakeld, want wij wilden met Gemeente Overbetuwe de afvalketen optimaliseren.
De man die bij ons kwam van Akwadraat heeft met een beoordelingscriteria ons beoordeeld en daar kwam uit dat wij meer met duurzaamheid moeten komen. Dit advies hebben we gevolgd en nu zijn we op de goede weg met de methode van afval naar product.
Alle werknemers en ik van Gemeente Overbetuwe zijn blij met de hulp van Akwadraat en dit raden wij ook zeker aan andere gemeenten of instanties!